tisdag 18 januari 2011

Hemma igen


Ja, så var vi hemma igen. Tänk vad vi hann med på vår resa:
Bo hos och lära känna min morbror Christer med familj - hustru Jacky och mina två småkusiner Davin och Johan samt lilla Angela. Christer gav oss självförtroende till att själva "våga" utforska Afrika. Vi tog bilen och körde till Bagamoyo (liten och mysig by en timmes bilväg), in till Dar es Salaam (alltid puls, varmt och stökigt). Efter nyår körde vi de 70 milen upp till Arusha för att "mönstra på" safarijeepen som tog oss till Ngorongoro och Serengeti nationalpark. Här tältade vi mitt ute bland djuren tillsammans med vår chaufför och kock. Spännande och otroligt vackert att se alla djur i frihet - en vy från Lejonkungen! På vägen tillbaka stannade vi två nätter i Usambarabergen. Utsikten här var magnefik! Så många små byar högt upp i bergen och alltid glada människor som skrattar och vinkar. Vackra kvinnor med baby på ryggen, vattenspann i var hand och med stor korg mango på huvudet - och med sina vackra färsprakande tyger svepta runt sig.
På Zanzibar hittade vi ett hotell invid en vacker strand och klarblått vatten. Härifrån tog vi båt ut till korallrev och snorklade i ett hav av olika fiskar. Till Nils stora lycka körde vi också ner till södra delen av ön där vi åkte ut för att, kan hända, få simma med delfiner. Och det fick vi - massor av glada djur omkring oss och Nils kunde tom klappa en! Stonetown var mysig med många gränder och mycket "tingeltangel" men också färgsprakande matmarknad. Vi besökte också vårt fadderbarn Fauz på SOS barnby - ett fint möte. Hela tiden fick god hjälp av öns bästa guide - Ibrahim.
Julen och nyår firade vi med Christers familj m vänner. Kvällen innan julafton var vi inne på knyt hos grannen - vi var säkert 70 människor och från mer än 15 nationer som åt, trivdes och sjöng in julen. Så har vi också träffat Petter Massaj som visade oss sin skola och by, vi har sjungit och varit med i juldagens swahiligudtjänst, vi har tagit med oss alla barnen ut till en öde ö där vi badade och mumsade på god fisk. Så har vi bakat och lagat massor av mat tillsammans - en blandning av svensk-afrikanskt kök!
Ja, detta var ett axplock av allt vi fått vara med om...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar